2023/24-es tanév

ZRÍNYI ILONA VERSENY - MATEMATIKA 


Elnyertük a legjobb 6 osztályos  gimnázium díját a Zrínyi Ilona Matematika Verseny Megyei Fordulójában.

Két tanulónk is országos döntőbe jutott, nekik drukkolunk tovább:

Brickner Marcell (7.a) és Czifra Péter (9.a) érdemelte ki a továbbjutást, szívből gratulálunk nekik.

Mind a 6 évfolyamunk dobogón végzett csapatban, amihez minden induló teljesítményére szükség volt. Köszönjük az összes résztvevő helytállását.

Megyei évfolyam csapateredmények:

7. évfolyam - 1.helyezett

8.évfolyam - 3.helyezett

9. évfolyam - 1.helyezett

10.évfolyam - 2.helyezett

11.évfolyam - 2.helyezett 

12.évfolyam - 2.helyezett 

Tanárainkat is díjazták, nekik külön taps: Bankó Melinda és Máté Tóth Attila

És nézzük évfolyamonként az 1-10. helyezéseket, jó hosszú a lista...

7. évfolyam

1. helyezett Brickner Marcell és egyben az  országos döntőbe jutott

6. helyezett Csintalan Zalán

8. helyezett Kárai Kitti

10. helyezett Kotulyák Alicia

(szaktanár: Máté-Tóth Attila)

9.évfolyam

1.helyezett Czifra Péter 9.a  és egyben az országos döntőbe jutott (szaktanár: Szerencsés Krisztina)

6.helyezett Salavecz Dalma 9.b (szaktanár: Tollner József)

8.helyezett Nagy-Nyika Tamás 9.nyb  (szaktanár: Tollner József)

10.évfolyam

3. helyezett Kovács Bálint 10.a (szaktanár: Bankó Melinda)

9. helyezett Kun Balázs 10.a (szaktanár: Bankó Melinda)

12.évfolyam

3. helyezett Sajtos Olivér 12.a (szaktanár: Verebélyi Marianna)

4.helyezett Rákóczi Erik 12.b (szaktanár: Máté-Tóth Attila)


FUTSAL DIÁKOLIMPIA

Futsal csapatunk 4 forduló után az iskola történetében először bejutott az országos diákolimpia döntőjébe. A Kaposváron rendezett 3 napos eseményre 12 csapat kvalifikálta magát a 442 indulóból. Nagyon büszkék lehetünk a fiúkra, és edzőjükre, Katrus Tamás tanár úrra, akik végül a 7. helyen végeztek és nagyon fontos tapasztalatokkal távoztak a döntőről.

A későbbi második helyezett Pápától kaptak ki, a tornát pedig Zalaegerszeg nyerte.

Két éve dolgozik együtt a csapat, jövőre még jobbak lesznek – ígérik.

Szuper volt a hangulat is, hatalmas szurkolótáborral érkezett az Illyés – mindenkinek köszönjük, aki elkísérte a csapatot.

Gratulálunk a csapatnak:

Kósa Benedek 12.B, Duzs Dávid 11.B, Tóth Marcell 11.C, Marek Botond 10.A, Borsós Ábel, Buzás Marcell, Fiedler Gusztáv, Horváth Botond 10.B, Kiss Botond, Köves-Abay András 10.C,

További tagok: Rigó Martin 12.B, Mersich Dávid 11.B, Kubitsch Kristóf 11.A

Edző: Katrus Tamás

TRIATLON

Grace Patrik 7.a osztályos tanuló a tavalyi évben megrendezett versenyek pontozása alapján a triatlon sportág Gyermek korcsoport (2010-2011) 2023-as Ranglista 1. helyezettje lett; valamint az országos bajnoki cím megszerzésével a 2023-as Év triatlon sportolója címet is elnyerte.

Gratulálunk, Patrik!

BOLYAI ANYANYELVI VERSENY

A 8.-osok Ez a név jó lessz! nevű csapata nagyon magabiztosan, fantasztikus csapatmunkával nyerte meg az országos Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt maga mögé utasítva a legnagyobb nevű gimnáziumokat.

A verseny 3 fordulós volt, 1-2. írásbeli, a 3. szóbeli, ahol néhány nyelvi kérdést kellett kifejteni, majd egy drámapedagógiai feladatot megoldani egy közmondás kapcsán.

Gratulálunk a csapatagoknak (Varga Lili, Damsits Ádám, Kukucska Szabolcs, Lazányi Márton) és Kesjár Erika tanárnőnek.


Irány az Űr! 


Csapatunk (Bege Ádám, Blahna Vilmos, Timár Zsombor) és mentorunk, Keresztes Miklós tanár úr részt vett a hétvégén megrendezett Irány az Űr! 2023 Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyen. A több mint száz nevezett csapatból a döntőn a legjobb öt csapat mérhette össze a tudását a Magyar Zene Házában. A megmérettetésben a csillagászattal kapcsolatos lexikai tudásunkról, prezentálási készségeinkről, természettudományos ismereteinkről kellett tanubizonyságot tennünk. A nagyon kiélezett versenyben csapatunk másodikként végzett (mindössze 1 ponttal lemaradva a győztes csapattól!)

Nagy élmény volt számunkra, hogy találkozhattunk a jelenleg futó HUNOR- Magyar Űrhajós Program 4 űrhajósjelöltjével, akik közül egy - Farkas Bertalan után - a második magyar ember lesz, aki kijuthat a világűrbe.

A döntő minden percét nagyon élveztük, köszönjük Keresztes Miklós tanár úrnak a felkészítést, a Magyar Asztronautikai Társaságnak pedig a szervezést!"

Mi pedig szívből gratulálunk a fiúknak és Keresztes Miklós tanár úrnak és köszönjük a részletes beszámolót.


A Zöld Követ Egyesület és a FICSAK  KÜLÖNDÍJA


Kollégáink díjaival mindig öröm büszkélkedni, mert ilyenkor elmondhatjuk, hogy milyen csodálatos tanárok dolgoznak az Illyésben. Egy kis szeletét meg tudjuk mutatni annak a hatalmas munkának, amit egy-egy kollégánk végez.

Tóth-Pozsonyi Enikő tanárnő a pedagógusok számára fenntarthatóság témakörben meghirdetett pályázaton nyerte meg a 15 különdíj egyikét. A Zöld Követ Egyesület és a FICSAK által kiírt pályázaton 156 pedagógus vett részt.

Ha rajtunk múlna, Tóth-Pozsonyi Enikő tanárnő biztosan fő-fődíjat kapna, mert amellett, hogy matematikát és biológiát is tanít, évek óta végez igazi szemléletformálást az iskolánkban.

JUDO


Mórahalmon az országos judo bajnokságon, 2023.12.02-án ,Felnőtt III. Osztályban női -78 kg súlycsoportban 1. helyezést ért el Garamvölgyi Nóra a 10.a-ból.

Ezzel Magyar Bajnok lett a súlycsoportjában.


Szeretettel gratulálunk, Nóri és kívánunk további sikeres versenyzést!

FUTSAL MEGYEI BAJNOK


Beérett a sok éves munka: Katrus Tamás edző felkészítésével megyei bajnokká erősödött az illyéses futsal csapat.

Pénteken a V-VI. korcsoportos futsal diákolimpia keretében megyei döntőt rendeztünk az Aramis Sportcsarnokban, ahol a tavalyi országos 2. helyezett dunakeszi Radnóti, a szentendrei Móricz és a budakeszi Nagy Sándor csapatait fogadtuk.

A futsal csapatunk évek óta rendszeres résztvevője a megyei döntőnek, de az iskola történetében először, 34 iskolát megelőzve sikerült nyerniük, amivel kijutottak az országos elődöntőre.

Eddigi mérlegük a 3 forduló alatt: 11 mérkőzésből 9 győzelem, 2 döntetlen, vereség nélkül.

A csodacsapat tagjai: Kósa Benedek, Rigó Martin, Tóth Marcell, Duzs Dávid, Mersich Dávid, Kubitsch Kristóf, Borsós Ábel, Buzás Marcell, Horváth Botond, Fiedler Gusztáv, Kiss Botond, Köves-Abay András és Marek Botond.

Ráadásul Borsós Ábelt a torna legjobb kapusának választották.

Köszönjük az Aramisnak, hogy biztosította az edzés lehetőségét és természetesen Katrus Tamás tanár úrnak a hibátlan felkészítést.

LOVASSPORT


első illyéses díjlovas eredményünk:

Juhász Emma, 12. A osztályos tanulónk a Díjlovas Championátus Mb kategóriájában Ifjúsági 2. helyezett lett!


Szívből gratulálunk Emmának és csodaszép lovának.

FUTÁS


Akikre néhai igazgatónk, Tóth Béla is büszke lehetne. Az Illyés tanárai nemcsak a tantermekben mutatják meg szupererejüket, hanem a futópályákon is odateszik magukat.

9-en indultak ma a Kis-Balaton Kör Futóversenyen. 2, 3, ill. 4 fős csapatokban futották le a 35 km-es kört. A nagy meleg ellenére szuperül érezték magukat, mi pedig büszkén drukkoltunk a távolból.


A képen a remek csapat: Szuromi Ádám, Vereckei Noémi, Péter András, Lehota Edit, Karlik Zsuzsanna, Németh Eszter, Tollner József, Meinczinger Szilvia és Keresztes Emília