Madar Veronika vagyok,


az iskolában pszichológusként dolgozom. Munkámmal az a célom, hogy az iskolánkban tanuló diákok és tanító pedagógusok jó környezetben, jó közérzettel végezzék a hétköznapinak tűnő rutin feladatokat. Ehhez nagyon fontosnak tartom önmagunk legjobb megismerését. Mikor lenne erre jobb alkalom, mint a gimnáziumi évek és a fiatal felnőtt korban, a fejlődés iránti igény csúcspontján?! Kísérőd és támogatód lehetek olyan helyzetekben, amikor nehézséggel szembesülsz és szeretnéd hatékonyan megoldani azt, ha elakadtál valamiben és keresed a lehetséges utakat, amikor a pályaválasztás kérdése nehezedik rád vagy egyszerűen csak szeretnéd kimondani azt, amit mások előtt eddig nem mertél. Erre biztonságos helyet nyújt a 212-es terem, ahová a madarv@illyes-bors.com címen keresztül juthatsz el


Inges Zsófi vagyok,

magyar-német szakos tanárként tanítok az iskolában 25 éve. Christopher Caudwellel együtt én is vallom, hogy az irodalom "nem jó semmire, csak megtanít élni", ugyanígy az iskola leghasznosabb lehetőségének azt érzem, hogy egymástól, egymásról és magunkról tanulhatunk. Ezért végeztem el a szociálterápiás szerepjáték képzést, a drámatanári képzést és a Károly Egyetem mentálhigiénés segítő szakját is. Ezt a tudást kamatoztatva tartok önismeretei csoportokat, játszom, drámázom szívesen és amikor valaki eltévedtnek vagy elakadtnak érzi magát abban az élethelyzetben, amiben van, akkor - ha igényli - szívesen leülök vele beszélgetni.

Haraszti Klára vagyok,

32 éve az Illyés tanára, idegennyelveket tanítok. Emellett néhány évvel ezelőtt szereztem mentálhigiénikus segítő szakemberként diplomát a KGRE pszichológia karán. Azóta próbálok olyan gyerekeknek segíteni, akik hozzám fordulnak. Milyen esetekben tudtok megkeresni? (Facebook, iskolai levelező rendszer)

  • kapcsolati problémák

  • dilemmák, döntési nehézségek, elakadás

  • önismeret, önértékelés hiánya

  • kommunikációs problémák, stresszhelyzet

  • krízishelyzet, gyász, szakítás/válás feldolgozása

  • lelki tünetek testi megjelenése, azok megértése

Természetesen minden, ami a beszélgetéseken elhangzik, kettőnk közt marad


Somogyi Zsófia vagyok,

a gimnáziumban németet tanítok. Tanárként sokszor segítő szerepbe is behívódunk - hogy ezt felkészültebben vállalhassam, elvégeztem a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés képzését. Utána családterápiát tanultam, jelenleg személyközpontú tanácsadónak képződöm. Hiszek a személyközpontúságban, ami szerintem az Illyés pedagógiájának is egyik sarokköve - abban, hogy mindenki értékes és mindenki máshogy az, mindannyiunkban él a fejlődés vágya és igénye, és ezt kapcsolatainkon keresztül bontakoztathatjuk ki leginkább. Megtartó emberi kapcsolatainkban fejlődünk, gyógyulunk, haladunk legszebb önmagunk felé. Szeretettel várom azokat a diákokat, akik valamiben elakadtak, és szívesen ránéznének erre, vagy önismereti kérdések foglalkoztatják őket.