Zala Borbála vagyok,

 iskolapszichológusként dolgozom az Illyésben. Feladatom támogatni az iskolánkban tanuló diákok és pedagógusok mentális egészségét. A gimnáziumi évek tele vannak kihívásokkal, elakadásokkal és változásokkal. Szívesen segítelek ebben az útkeresésben, legyen szó önismeretről, pályaválasztásról, vagy a felértékelődő kortárs kapcsolatokról. Keress bátran, ha úgy érzed nehézséggel állsz szemben, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad. Az iskolapszichológiai foglalkozások a 212-es szobában zajlanak, bejelentkezni a zalab@illyes-bors.com emailcímen tudsz.


Inges Zsófi vagyok, 

magyar-német szakos tanárként tanítok az iskolában 25 éve. Christopher Caudwellel együtt én is vallom, hogy az irodalom "nem jó semmire, csak megtanít élni", ugyanígy az iskola leghasznosabb lehetőségének azt érzem, hogy egymástól, egymásról és magunkról tanulhatunk. Ezért végeztem el a szociálterápiás szerepjáték képzést, a drámatanári képzést és a Károly Egyetem mentálhigiénés segítő szakját is. Ezt a tudást kamatoztatva tartok önismeretei csoportokat, játszom, drámázom szívesen és amikor valaki eltévedtnek vagy elakadtnak érzi magát abban az élethelyzetben, amiben van, akkor - ha igényli - szívesen leülök vele beszélgetni. 

Haraszti Klára vagyok,

32 éve az Illyés tanára, idegennyelveket tanítok. Emellett néhány évvel ezelőtt szereztem mentálhigiénikus segítő szakemberként diplomát a KGRE pszichológia karán. Azóta próbálok olyan gyerekeknek segíteni, akik hozzám fordulnak. Milyen esetekben tudtok megkeresni? (Facebook, iskolai levelező rendszer) 

Természetesen minden, ami a beszélgetéseken elhangzik, kettőnk közt marad 


Somogyi Zsófia vagyok, 

a gimnáziumban németet tanítok. Tanárként sokszor segítő szerepbe is behívódunk - hogy ezt felkészültebben vállalhassam, elvégeztem a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés képzését. Utána családterápiát tanultam, jelenleg személyközpontú tanácsadónak képződöm. Hiszek a személyközpontúságban, ami szerintem az Illyés pedagógiájának is egyik sarokköve - abban, hogy mindenki értékes és mindenki máshogy az, mindannyiunkban él a fejlődés vágya és igénye, és ezt kapcsolatainkon keresztül bontakoztathatjuk ki leginkább. Megtartó emberi kapcsolatainkban fejlődünk, gyógyulunk, haladunk legszebb önmagunk felé. Szeretettel várom azokat a diákokat, akik valamiben elakadtak, és szívesen ránéznének erre, vagy önismereti kérdések foglalkoztatják őket.