Induló osztályaink 2023. szeptemberben


6 évfolyamos képzésben:

  • 0005-ös tagozatkóddal: emelt szintű matematika tagozatos hatévfolyamos gimnázium általános kerettanterv szerinti oktatás

  • 0006-os tagozatkóddal: hatévfolyamos gimnázium általános kerettanterv szerinti oktatás

Nyelvtanulás:

A felvett tanulók az általános iskolában tanult angol, illetve német nyelvet továbbtanulják haladó szinten. A 9. évfolyamon az angol mellé a németet vagy egy latin nyelvet (francia, olasz, spanyol), a német mellé az angolt vagy egy latin nyelvet (francia, olasz, spanyol) kaphatnak a tanulók – az iskolai lehetőségek figyelembevételével.


5 évfolyamos képzésben:

  • 0001-es tagozatkóddal ötévfolyamos angol nyelvi előkészítő osztály általános kerettanterv szerinti oktatás

  • 0002-es tagozatkóddal ötévfolyamos német nyelvi előkészítő osztály általános kerettanterv szerinti oktatás


A nyelvi képzés az előkészítő, 9. évfolyamon a kezdő szintről indul. A jelentkezési lapon azonban, a tagozat rövid megnevezése után zárójelben, H betűt írhatnak azok - angol (H) vagy német (H) -, akik számára a gyorsított, haladó színt is elfogadható (pl. az általános iskolai tanulmányaik során az alapfokú nyelvvizsga követelményszintje közelébe kerültek), mert a felvettek közül tudásszínt alapján különböző nyelvi csoportokat alakítunk ki.

A második idegen nyelvet a következő (második) évben veszik fel a tanulók, amely az iskola lehetőségeitől függően lehet angol, német vagy egy latin nyelv (francia, olasz, spanyol).


Iskolánk OM azonosítója: 037742

Telephelykód: 001